شیشه سکوریت با اعمال فرآیند حرارتی بر شیشه معمولی تولید میگردد.
ابتدا باید شیشه به ابعاد وفرم دلخواه آماده وبریده شود. زیرا استرس هایی که در طی فرآیند سکوریت بر شیشه وارد میشود انجام هرگونه کاری از قبیل برش دادن، سوراخ کردن و سند بلاست کردن را غیر ممکن ساخته و موجب شکست شیشه میگردد.
بعد ازبرش شیشه در اشکال واندازههای مورد نیاز به ۴ لبه شیشه سنگ دیاموند زده میشود. سپس شیشه را در کوره مخصوص تا دمای ۶٢۵ گرم میکنند. بعد شیشه از قسمت کوره دستگاه خارج شده و وارد قسمت خنک کننده میگردد. در این قسمت شیشه تحت فرآیند کنترل شدهای به سرعت سرد میگردد. [برای تولید شیشههای نیمه سکوریت فرآیند سرد کردن به کندی صورت میپذیرد.] سرد کردن سریع شیشه باعث میشود که در سطح شیشه تنش فشاری و در قسمت مرکزی و وسط آن تنش کششی ایجاد شود.
اساس کار به این ترتیب است که بخشهای خارجی شیشه که سریعتراز بخشهای داخلی سرد میگردند میل به انقباض پیدا میکنند اما بخشهای درونی که هنوز گرم و نسبتا سیال هستند از انقباض آنه جلوگیری نمیکنند. در نتیجه تنشی در شیشه به وجود نمیآید. اما در دماهای پائینتر که بخشهای مرکزی آغاز به سرد شدن میکنند، بخشهای سطحی که دیگرصلب شدهاند از انقباض لایههای مرکزی جلوگیری میکنند. در نتیجه در بخشهای مرکزی تنش کششی و در سطح تنش فشاری ایجاد میشود.
معمولاً شیشههای سکوریت شده در این روش، دارای تنش فشاری سطحی Mpa ١٠٠ وتنش کششی داخلی حدود ۵٠Mpaدارند. ایجاد تنشهای فشاری بیشتر در سطح، به علت اینکه تنشهای کششی داخلی را نیز افزایش می دهد خطر شکست شیشه را (از طریق رشد ترکهای درونی یا لبهای) به دنبال خواهد داشت.
به علت بالا بودن میزان انرژی الاستیک ذخیره شده، شیشههایی که از این طریق سکوریت شدهاند، در صورت بروز شکست به تعداد زیادی ذرات ریز که فاقد لبههای برنده میباشند تبدیل خواهند شد که برای مصرف کننده خطرات کمتری دربردارد.
زیادتر بودن تعداد ذرات حاصل از شکست و کوچکتر بودن ابعاد آن حاکی از درجه سکوریت بالاتر میباشد. در نتیجه تعداد و ابعاد ذرات حاصله از شکست معیار ارزیابی کیفیت این شیشهها در استانداردهای مربوطه قرار میگیرد.
مطابق با این استانداردها، وزن ١٠ قطعه از بزرگترین قطعات شکسته شده یک شیشه سکوریت باید کمتر از وزن ۶۴ سانتی متر مربع از همان شیشه باشد.
شیشه سکوریت در برابر بارهای مکانیکی، تنشهای حرارتی، باد، وزن برف وضربه ۴ تا ۵ برابر نسبت به شیشه معمولی با همان ابعاد و ضخامت مقاومتراست. در فرآیند سکوریت کردن شیشهها رنگ، ترکیب شیمیائی، درصدعبورنور، خصوصیات فیزیکی مربوط به انرژی وصدا، وزن مخصوص، نقطه ذوب، هدایت حرارتی و ضریب انبساط بدون تغییر باقی میمانند.
تنها ویژگی که تغییر میکند مقاومت مکانیکی است، که بیشتر میشود.
هرگونه ایرادی در فرآیند سکوریت کردن شیشهها، بعد از نصب پنجرهها به آسانی در نظر بیننده نمایان گردیده و باعث اعوجاج (موج دار شدن سطح شیشه) میگردد. این مسئله زیبائی شیشهها ونما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد. در مورد شیشههای پوشش دار عدم دقت یا استفاده از ماشین آلات با تکنولوژی پایین منجر به ازبین رفتن پوششهای آنها شده و شیشه کارآئی خود را ازدست میدهد.